Ce este un moodboard?

Ce este un moodboard?
Un moodboard este un instrument vizual care te ajuta sa conturezi foarte clar stilul pe care il vei aborda in amenajare. In traducere libera un moodboard este “o tabla de stare”, de fapt un colaj de imagini de pe inernet care te inspira, de materiale, culori si texturi care intr-adevar redau starea sau atmosfera pe care ti-o doresti in casa.



Un moodboard poate ilustra o atmosfrea generala, pentru intreaga amenajare sau poate merge pana la elemente specifice, incluzand exact materialele care vor fi folosite: parchet, detalii metalice, piese de mobilier, tesaturi de perdele si draperii, chiar si decoratiuni.




Moodboardul poate fi realizat folosind programe specifice de realizare a colajelor si de prelucrare a pozelor sau poate fi real, cu elemente fizice decupate si atasate pe un panou. Cel fizic va include mostre reale de pachet, paletar de culori, tesaturi, elemente metalice, mici detalii pentru piesele decorative.
Nu exista reguli stricte. Oricare din aceste variante este perfect “corecta” atata timp cat iti este de folos si te ajuta sa iti conturezi ideea si conceptul de amenajare.



Unul dintre cele mai mari avantaje ale realizarii unui moodboard este ca te impiedica sa cumperi tot ce iti place din magazine. Gasesti multe lucruri frumoase peste tot, dar nu toate sunt utile sau se potrivesc cu conceptul initial. Nu iti poti transforma casa intr-un showroom de prezentare. 😊


Iti doresc distractie maxima la realizarea moodboardului pentru casa ta si multa rabdare dupa ce vei incepe procesul de amenajare!

 
P.S. Daca ai nevoie de un moodboard si de o propunere personalizata de amenajare a casei tale cu perdele si draperii acceseaza serviciul TEDECOR si completeaza chestionarul pe care il gasesti acolo. Sau descarca gratuit de aici GHIDUL IN 3 PASI - cum sa folosesti corect culoarea in casa ta. Sau profita de amandoua! :) 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!